RWANDA GASHARU IREME
Kavna zrna Rwanda Gasharu Ireme prihajajo iz zahodnega dela Rwande, natančeneje iz regije Nyamasheke. Gasharu ekipa je ena najbolj znanih na področju inovativnih načinov procesiranja kave, hkrati pa lahko govorimo tudi o pionirjih na tem področju, saj so z anaerobno fermantacijo začeli že leta 2014.
Ko so kavna zrna pobrana, jih takoj zaprejo v majhne posode, v katerih nato 72 ur poteka anaerobna fermentacija. Po fermentaciji sledi še klasično/tradicionalno sušenje na afriških mizah, ki traja od 25-30 dni.
Rezultat tega inovativnega procesa je izjemno bogata kava, z izrazitimi notami fermentacije, sladkega sadja (mango), svežih kislin (malina) in temne čokolade. Odlična za filter in espresso pripravo.
Kavne note: mango, malina, temna čokolada Država: Rwanda Vrsta procesa: Experimental/anaerobic Regija: Nyamasheke Nadmorska višina: 1610m - 2100m Farma: Gasharu Botanična sorta: Bourbon Coffee score: 88.25 Priporočena priprava: filter & espresso Neto teža: 250g