KENYA NDAROINI

SADNA, SVEŽA AFRIŠKA KAVNA ZRNA

Banibeans Kenya Ndaroini

Kenya Ndaroini, svetlo do srednje pražena kavna zrna iz regije Nyeri. Znotraj regije deluje skupnost pridelovalcev imenovana Ndaroini. Gre za veliko združenje, kjer si pridelovalci pomagajo med seboj, stalno sodelujejo in nenehno izboljšujejo kvaliteto svojih kavnih češenj.

Kavo zaznamujejo sladki okusi suhega sadja in medu ter svežina limonske trave, ki poskrbi za odličen pookus.

Kenijska kava uživa sloves izredno kakovostne kave. Kava je nadvse polna in pušča v ustih neznane okuse, ki so značilni le za kave te afriške države. Kmetovalci skrbijo za neizmerno kakovost pridelanih zrn, kar izkazuje tudi zelo visoka ocena (86.25)

Ndroini je primerna praktično za vse priprave. Odlična je za vse filter priprave, izjemen okus pa pušča tudi pri turški pripravi in kafetieri.

Kavne note:  limonska trava, med
Država: Kenija
Regija:  Nyeri 
Nadmorska višina: 1800m
Botanična vrsta: 100% Arabica 
Botanična sorta: SL28, SL34
Coffee score:  86.25
Priporočena priprava: za vse priprave 

Neto teža: 250g

12,50

Počisti

PRIPRAVA

V60

Kava: 20g

Voda: 300g

Blooming faza : 30s

Čas ekstrakcije: 2min 50s

Temperatura: 91°C (če je kava povsem sveže pražena) oz. 92°C (nekaj tednov po praženju)

Chemex

Kava: 20g

Voda: 400g

Blooming faza: 30s

Čas ekstrakcije: 3min

Temperatura:  91°C (če je kava povsem sveže pražena) oz. 92°C (nekaj tednov po praženju)

Kenya Ndaroini je pakirana v vrečkah, ki so CO2 neutralne. To pomeni, da je podjetje z vlaganjem in tehnologijo poskrbelo, da je izpustov pri priozvodnji kar se da malo. Seveda izpusti kljub temu v majhnih količinah še vedno nastanejo. Podjetje zato financira organizacije, ki pogozdujejo južno ameriko, s čimer je ogljični odtis vrečk in samega podjetja nevtralen oz. negativen.