ETHIOPIA BENSA

POLNA, SADNA, SVETLO PRAŽENA KAVA

Ethiopia Bensa je sadno čokoladna kava, ki prihaja iz regije Sidama Bensa. Je rezultat sodelovanja različnih farm. Zrna so skrbno izbrana, tako da kupcu zagotovijo sladko-sadno skodelico kave. Kot jo poimenujejo domačini – coffee for the people.

Kavna zrna zaznamujejo gozdni okusi z odtenki temne čokolade. Zaradi uravnoteženosti je primerna tako za čokoladni espresso kot tudi za sladek filter.

Kavna zrna imajo certifikat organsko pridelane kave, kar jim zagotavlja sledljivost od pridelovalca do potrošnika. Proizvajalci so tudi del RainForest Alliance, mednarodne neprofitne organizacije, ki zagotavlja ohranjanje gozdov, prilagajanje pridelovanja kave klimatskim razmeram in tudi izboljšanje življenjskih razmer v skupnosti.

Kavne note: Čokolada, citrusi, črni čaj
Država: Etiopija
Regija: Bensa Sidama
Nadmorska višina: 1900- 2000m
Botanična vrsta: 100% Arabika
Botanična sorta: Heirloom
Coffee score: 83.25
Priporočena priprava: espresso, filter

Neto teža: 250g

11,70

Počisti

PRIPRAVA

V60

Kava: 19g

Voda: 290g

Blooming faza : 25s

Čas ekstrakcije: 2min 40s

Temperatura: 91°C (če je kava povsem sveže pražena) oz. 92°C (nekaj tednov po praženju)

Chemex

Kava: 19g

Voda: 400g

Blooming faza: 27 – 30s

Čas ekstrakcije: 2min 50s

Temperatura:  91°C (če je kava povsem sveže pražena) oz. 92°C (nekaj tednov po praženju)

Ethiopia Bensa je pakirana v vrečkah, ki so CO2 neutralne. To pomeni, da je podjetje z vlaganjem in tehnologijo poskrbelo, da je izpustov pri priozvodnji kar se da malo. Seveda izpusti kljub temu v majhnih količinah še vedno nastanejo. Podjetje zato financira organizacije, ki pogozdujejo južno ameriko, s čimer je ogljični odtis vrečk in samega podjetja nevtralen oz. negativen.