COLOMBIA YENNI ESPERANZA
Thermal shocked/washed
Farma El Paraiso je ena najbolj znanih kmetij v celotni Kolumbiji. Slovi po izjemni kvaliteti kavnih zrn in pa predvsem po eksperimentalnih načinih predelave kave.
Yenniina družina je imela v lasti odročno kmetijo, vendar sta Yenni in njen brat Diego videla priložnost, da bi na njej pridelovala prvovrstno kavo najvišje kvalitete. Medtem ko je Diego opravljal študij, je Yenni eksperimentirala in raziskovala predelavo kave. Iz tega se je razvil tudi povsem nov način procesiranja kave Thermal Shock, kjer so kavna zrna podvržena temperaturnemu šoku. Gre za povsem nov način procesiranja, zaradi čistih in močnih okusov pa se za to vrsto predelave kave odloča vse več kmetovalcev predvsem v Kolumbiji.
Kavo zaznamujejo sladki okusi nugata v kombinaciji s nežnimi okusi jasmina. Odlična je predvsem za filter pripravo, kjer se delikatni okusi lepo izrazijo.
Kavne note: nugat, jasmin Država: Kolumbija Vrsta procesa: Thermal shock/washed Regija: Cauca Nadmorska višina: 1730m Farma: El Paraiso Botanična sorta: Castillo Priporočena priprava: filter Neto teža: 250g