COLOMBIA YENNI ESPERANZA

Thermal shocked/washed

Farma El Paraiso je ena najbolj znanih kmetij v celotni Kolumbiji. Slovi po izjemni kvaliteti kavnih zrn in pa predvsem po eksperimentalnih načinih predelave kave.

Yenniina družina je imela v lasti odročno kmetijo, vendar sta Yenni in njen brat Diego videla priložnost, da bi na njej pridelovala prvovrstno kavo najvišje kvalitete. Medtem ko je Diego opravljal študij, je Yenni eksperimentirala in raziskovala predelavo kave. Iz tega se je razvil tudi povsem nov način procesiranja kave Thermal Shock, kjer so kavna zrna podvržena temperaturnemu šoku. Gre za povsem nov način procesiranja, zaradi čistih in močnih okusov pa se za to vrsto predelave kave odloča vse več kmetovalcev predvsem v Kolumbiji.

Kavo zaznamujejo okusi jagode, mlečne čokolade in prijetna kislina pasijonke. Letošnja kavna zrna so v primerjavi z lanskimi veliko bolj sadna, kisline so nekoliko nežnejše, okus pa veliko bolj poln. Če vam je bila lanska serija kave Yenni Esperanza všeč, boste nad letošnjo serijo povsem navdušeni.

Kavne note: jagoda, pasijonka
Država: Kolumbija 
Vrsta procesa: Thermal shock/washed
Regija: Cauca
Nadmorska višina: 1730m
Farma: El Paraiso
Botanična sorta: Castillo
Priporočena priprava: filter

Neto teža: 250g

16,00