COLOMBIA LUIS ANIBAL

Ice natural

Naša druga kavna zrna linije COMPETITION. Gre za linijo izjemno kvalitetnih in unikatnih kavnih zrn, procesiranih na inovativne načine s strani najboljših pridelovalcev kave sveta.

Gre za mojo najljubšo kavo, ki sem jo poiskusil v zadnjem letu. Na cuppingu je skodelice res močno izstopala. Zrna sorte pink bourbon so podvržena  povsem novemu, redko uporabljenemu procesu ICE natural.

Natural ICE  je povsem nov postopek procesiranja kavnih češenj. Češnje so med samim procesom zamrznjene (od tudi poimenovanje procesa ICE). Kava je najprej 24 ur izpostavljena suhi aerobni fermentaciji, nato pa se za 50 ur namesti v vreče, pri čemer se ohranja temperatura pod 22 °C. Sledi zamrznitev za 72 ur. Pozneje se kava položi na dvignjene postelje za sušenje in se opravi klasični naravni proces.

Zaradi opisanega procesa so zrna izjemno sladka in kisline uravnotežene. Kavo zaznamujejo note mandarine, jabolka in panele.

Ker je kava pridelana v majhnih količinah, jo bo za prodajo na voljo le 24kg.

Kavne note: mandarina, panela
Država: Kolumbija 
Vrsta procesa: ICE natural 
Regija: Huila 
Nadmorska višina: 1500m - 1700m 
Farma: Villa Betulia
Botanična sorta: Pink Bourbon
Coffee score: 87 
Priporočena priprava: filter 

Neto teža: 200g

15,00