COLOMBIA JAVIER RUBIO

Kavna zrna sorte bourbon prihajajo iz farme El Libano. Gre za kmetijo v regiji Tolima (prva Banibeans kava iz te kolumbijske regije), na kateri za procesiranje in pridelavo kavnih češenj skrbi Javier Rubio, po katerem je tudi poimenovana kava.

Kavne češnje so po obiranju 24 ur izpostavljena suhi aerobni fermentaciji. Češnje nato prestavijo v vreče za zrna, kjer so shranjene približno 90ur, na kontrolirani temperaturi 22 stopinj Celzija. Ta temperatura omogoča, da se v spet sproži fermentacija, bakterije se hranijo s sladkorji iz kavnih češenj, pri tem se izrazito poveča koncentracija mlečne kisline (od tu proces natural lactic). Kasneje se zrna postavijo na dvignjene postelje, dokler ne dosežejo vlažnost 11%.

Kot je značilno za večino kav sorte bourbon, je kava zelo sladka, hkrati pa zaradi procesiranja zelo sadna (s fermentirano sadno kislino).

Kavne note: jagoda, limeta
Vrsta procesa: natural lactic
Država: Colombia
Regija: Tolima
Kmetija: El Libano
Nadmorska višina: 1600m
Botanična sorta: Bourbon
Priporočena priprava: filter

Neto teža: 200g

14,00