BRASIL GAEL ANAEROBIC

Kmetijo Jaguara je ustanovila trojica prijateljev (Antonio Wander, Rubem Carlos in Rubem Murilo), ki so leta 2001 v regiji Campo das Vertentes posadili prva kavovca. Ime kmetije je nastalo zaradi pomembne skupnosti Quilombola, ki obkroža kmetijo in se imenuje Jaguara. Gre za mlade pridelovalce nove generacije, ki so začeli kavne češnje procesirati na nove in za Brazilijo zelo nenavadne načine.

Kavne češnje so procesirana po naravnem procesu, med samim prcesom pa so podvržene tudi anaerobni fermenraciji za 86 ur, ki daje kavi neverjetno svežino in note tropskega sadja. Kljub temu zrna ohranjajo okuse/note, ki so nekoliko bolj značilni za kave z Brazilije, kot so oreščki in sladka čokolada.

Kava je primerna tako za svež in sladek filter kot tudi za izjemno kremast in bogat espresso. Prava bomba svežine iz Brazilije !!

Kavne note: citrusi, tropsko sadje, oreščki
Država: Brazilija
Vrsta procesa: anaerobic
Nadmorska višina: 1800m
Botanična sorta: Yellow Bourbon
Coffee score: 86
Priporočena priprava: filter & espresso

Neto teža: 250g

12,00

Počisti