BANI BEANS

Prodaja in svetovanje, Martina Bergant s.p.
V Murglah 97, 1000 Ljubljana, Slovenija
Matična številka: 8313245000
Davčna številka: 87422891
Račun: SI56 028890262915262, NLB d.d.

kontaktni e-naslov: bani.banovic@gmail.com

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Bani Beans so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Nakup brez registracije uporabnika

Uporabnik lahko opravi nakup kot gost. To pomeni, da se podatki shranijo le za namen nakupa in ne za registracijo.
Podatki za nakup brez registracije so naslednji:
– Ime in priimek
– E-mail
– Naslov in hišna številka
– Mesto
– Podjetje
– Telefon

Dostopnost informacij

Martina Bergant s.p. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, cene vsebujejo 22% DDV in ne vsebujejo stroškov dostave
g) način plačila in dostave
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Cene in ponudba artiklov

Cene so izražene v EUR, prodajalec ni zavezanec DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene ne vsebujejo stroškov dostave.

Načini plačila

Kupec poravna kupnino na tri načine:

1 ob prevzemu blaga (plačilo po povzetju) z gotovino
2 z nakazilom po predračunu (pred odpošiljanjem blaga) na TRR Martine Bergant s.p.
3 kartično plačevanje

Postopek nakupa

1 Kupec doda izbrane izdelke v košarico. Izbrani izdelek ali več izdelkov si lahko kupec ogleda  s klikom na košarico. Tu se lahko izbran izdelek odstrani, spremeni količino in spremlja znesek nakupa ter stroške dostave. Ko je kupec z izbranimi izdelki zadovoljen  pošlje naročilo. Po elektronski pošti kupec prejme obvestilo, da je bilo naročilo poslano.
2 Naročilo v izvedbi.  Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
3 Blago se v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi v osnovnem skladišču je dobava 1-3 delovnih dni. Za izdelke, ki jih ni na zalogi, je dobavni rok do 15 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka bo kupec o predvidenem dobavnem roku obveščen po elektronski pošti, ki je bila navedena ob registraciji.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec, ki sklene pogodbo na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, ima pravico, da v 14 dneh ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga po pošti (Martina Bergant s.p., V Murglah 97, 1000 Ljubljana, Slovenija) ali na kontaktni e-naslov bani.banovic@gmail.com, blago pa vrniti na naslov ponudnika v 30 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa, krije kupec sam. Martina Bergant s.p. ni dolžno sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo splošnim pogojem poslovanja. V primeru dostave na naše stroške je kupec dolžan vrniti stroške vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Izdelki morajo biti vrnjeni nepoškodovani, nerabljeni, v nespremenjeni količini in v originalni neodprti embalaži, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Priložiti je potrebno še kopijo računa.

Martina Bergant s.p. bo vračilo vplačil izvedlo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil se vršijo na TRR kupca.

Sklepanje pogodb na daljavo

Pogodbe so sklenjene v slovenskem jeziku in se hranijo se na sedežu podjetja. Kupec lahko zahteva kopijo pogodbe preko kontaknega naslova ponudnika (Martina Bergant s.p., V Murglah 97, 1000 Ljubljana, Slovenija) ali na kontaktni e-naslov bani.banovic@gmail.com.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.
Dostavna služba izdelke dostavlja v svojem delovnem času. Večina pošiljk je dostavljena naslednji delovni dan po odpremi naročenega izdelka/ov (o tem prejmete obvestilo na e-mail, ki ste ga navedli ob registraciji). Dostava se vrši pretežno v dopoldanskem času.

Za dostavo s Pošto Slovenije in način plačila z gotovino po povzetju se obračuna dodatni strošek v višini 1,07% vrednosti naročila oz. najmanj 1,05€. Ta strošek ni upoštevan v znesku naročila in ga je kupec dolžan plačati Pošti Slovenije.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Vzpostavljen ima učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s podjetjem Volo d.o.o lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti in tako sporoči svojo pritožbo.
Ponudnik bo v najkasneje petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam veliko prijetnih nakupov!
Ekipa Bani Beans