
Bogata in pisana tradicija pridelava kave v Indiji sega že v 17. stoletje. V gorovju jugozahodne Indije so iz izbranih sort ohranili le najbolšo vrsto kave, ki pa se nekoliko razlikuje od kave, ki nam je Evropejcem blizu. Kava je srednje svetlo pražena in ima zaradi intenzivne arome tudi dolgotrajen pookus. Zanjo je značilno gojenje v senci dreves in pa dišave s pridihom koščičastega sadnja ter citrusov. Indija je četrta največja pridelovalka kave, kar marsikoga preseneti, vendar pa v tej azijski državi nedvomno uspeva kakovostna kava vredna pitja. Zaradi res izrazitega in močnega telesa je primerna za pripravo na turški način in kafetiero, tudi espresso pa bo zelo kremast in okusen.
Država: Indija Regija: Coorg Nadmorska višina: 900 - 1000 m Tip zemlje: glina in laterit Botanična vrsta: Arabika Botanična sorta: Kent, Cauwery Način obiranja: ročno Posebnosti: stare vrste arabika Priporočena priprava: turška, kafetiera
€3,40 – €8,50