
Regijo Sidamo v Etiopiji oblikujejo izjemni naravni pogoji za rast kave, zaradi česar je ena najproduktivnejših provinc kave na svetu. Plantaže se razprostirajo na nadmorski višini med 1600 in 1900 m, zadostna količina letnih padavin ter bogata rodovitna prst zagotavljajo izjemen okus s prijetno kislostjo citrusov. Kava je svetlo pražena, zato ohrani rahlo sladkobo čokolade ter mehkobo z sledmi pravega čaja. Zaradi sadnega pridiha afriške kave je odlična tako na filter način priprave, čokoladne note pa poskrbijo tudi za odličen single origin espresso.
Država: Etiopija Regija: Sidamo Nadmorska višina: 1600 - 1900 m Tip zemlje: nitisoli (glinaste prsti) Botanična vrsta: Arabika Botanična sorta: Typica Način obiranja: ročno Čas obiranja: oktober - december Posebnosti: Gojenje kave nadzira posebna organizacija Ethiopia Comodity Exchange. Priporočena priprava: filter, espresso
€3,60 – €8,70