EL SALVADOR EL COCAL

ANAEROBNO FERMENTIRANA KAVNA ZRNA

Kavna zrna El Cocal prihajajo iz regije, ki je bogata z volkansko zemljo in znana po odličnih pogojih za rast kavovca. Zrna prideluje družina Alfaro, ki ima s pridelavo in procesiranjem kave že zelo veliko izkušenj. V zadnjih letih  se je osredotočila predvsem na inovativne načine procesiranja kavnih zrn, eden od teh načinov pa je tudi anaerobna fermentacija (način procesiranja kavnih zrn El Salvador El Cocal).

Fermentacija kavnih zrn se izvaja v neprodušno zaprtih posodah, kjer se češnje anaerobno fermentirajo 168 ur. Zaradi fermentacije ima kava povsem unikaten okus. Po fermentaciji so kavne češnje položene na posebne mize, kjer se kava suši, v češnjah pa se razvija saden in sladek okus.

Gre res za posebno kavo, prvo fermentirano v Banibeans ponudbi. Okusi so zelo intenzivni, kava pa je zaradi izjemne kvalitete in fermentacije primerna za čisto vse vrste priprave.

Kavne note: kiwi, tropsko sadje
Država: El Salvador 
Vrsta procesa: Anaerobic
Regija: Apaneca
Nadmorska višina: 1300m
Botanična vrsta: Arabica
Botanična sorta: Yellow Bourbon
Coffee score: 88.5
Priporočena priprava: odlična za vse priprave

Neto teža: 250g

11,00

Počisti