

Cascaro bi lahko opisali kot “mešanček” kave in čaja, a po okusu bolj ali manj spominja na čaj. Gre za posušene lupinice kavnh jagod, ki v ekstrakciji s hladno ali vročo vodo pustijo prijetno sadno sladkast okus. Cascara je blag kofeinski napitek, saj vsebuje nekajkrat manj kofeina kot kava in je zato primerna za številne osvežilne napitke. Poleg tega si jo veliko ljudi pripravlja namesto jutranjega zelenega ali črnega čaja. Zaradi tako veliko vsebnosti antioksidantov in nizke vsebnosti kofeina, se po popiti cascari veliko ljudi počuti bolj “sveže“ in z veliko več energije.
Cascara je izjemen vir antioksidantov, ki so ključnega pomena za dobro počutje in močan imunski sistem. Zaradi nizke vsebnosti kofeina je primerna za pitje tekom celotnega dneva, kar omogoča, da jo uporabimo v najrazničnejših poltenih hladnih in zimskih toplih napitkih.
Cascaro namočimo v hladno vodo s kockami ledu in jo pustimo namočeno čez noč oz. nekje med 15 in 24 ur. Zjutraj cascaro odcedimo. Prelijemo jo v kozarec z veliko kocakmi ledu, dodamo sok limone in meto. Osvežujoča “kavna limonada“ je pripravljena !!!
Cascaro namočimo v hladno vodo (najbolj je, če je voda res hladna) s kockami ledu in jo pustimo namočeno čez noč oz nekje med 15 in 24 ur. . Zjutraj cascaro odcedimo. Prelijemo jo v kozarec z veliko kocakmi ledu, dodamo rezine pomaranče in nariban ingver. Kozarec pustimo stati še nekaj min, da ingver in pomaranča oddata okus in napitek je pripravljen !!!!
Cascara čaj pripravimo kot vsak drug čajni napitek. V vrelo vodo namočimo cascaro (za močnejši okus nekoliko več) in počakamo od 4 – 6 min. Nato čaj odcedimo in ga lahko po želji začinimo Primeren je tudi za pitje z ledom kot ledeni čaj za vroče poletne dni.
© BANI BEANS 2018
PIŠKOTKI • POLITIKA ZASEBNOSTI POGOJI POSLOVANJA